Arrow-right Camera

The Spokesman-Review Newspaper The Spokesman-Review

Wednesday, August 21, 2019  Spokane, Washington  Est. May 19, 1883
Clear Night 61° Clear
News >  Business

AIA Spokane chapter announces architectural design winners

Spokane architects are being recognized for excellence in the annual awards from the Spokane Chapter of the American Institute of Architects.

For projects over $5 million, Integrus Architecture won the honor award for its design of the Wenatchee Valley College Music and Arts Center.

NAC Architecture won the merit award for the design of the Columbia Basin Technical Skills Center.

One of two citation awards went to Integrus for Pyrotek Corporate Building, a downtown Spokane building which was renovated from its original 1968 design. The architects stripped the building to its bare bones and brought it back with modern finishes, the judges said.

The other citation award went to NAC Architecture for the Whitworth University Recreation Center.

In projects under $5 million, Uptic Studios was given the merit award for a residence on Park Lane.

The Spokane home is located in a secluded area and is oriented 45 degrees off its street line to take advantage of views. The line between indoors and outdoors is blurred by expansive windows at the same time the window arrangements create privacy.

A citation award went to Prentiss+Balance+Wickline Architects for a tower house at Glen Lake in Michigan. The house was built upward to provide views over the surrounding forest and to reflect the timeless beauty and simple comforts of the area.

Integrus Architecture was given the craftsmanship award for its ability to blend old with new in an addition to the Hixson Union Building on the Whitworth University campus.

The 21,000-square-foot addition provides expanded food service venues and dining options for students. It features a double-height window with views of the adjacent courtyard and the campus’ signature pine trees. Outdoor seating is included.

“Whimsical color, wood paneling and brick are also used to add detail, scale and durability to the space while still providing a warm and inviting atmosphere…” judges said.

Subscribe to the Morning Review newsletter

Get the day’s top headlines delivered to your inbox every morning by subscribing to our newsletter.

You have been successfully subscribed!
There was a problem subscribing you to the newsletter. Double check your email and try again, or email webteam@spokesman.com