Arrow-right Camera
The Spokesman-Review Newspaper

The Spokesman-Review Newspaper The Spokesman-Review

Spokane, Washington  Est. May 19, 1883
Cloudy 33° Cloudy
News >  Features

Take Potter test

Associated Press

Think you know your Harry? Here’s a quiz to test your knowledge (answers appear below):

1. Which of these is not one of Dumbledore’s names?

a. Wulfric

b. Percival

c. Brian

d. Michael

2. Whose motorcycle did Hagrid use to get baby Harry to the Dursleys?

a. Dedalus Diggle

b. Sirius Black

c. Remus Lupin

d. Nymphadora Tonks

3. In which vault at Gringott’s was the Sorcerer’s Stone stored?

a. 943

b. 598

c. 672

d. 713

4. In what year did Sir Nicholas de Mimsy-Porpington die?

a. 1620

b. 1492

c. 1066

d. 1783

5. Who was Percy Weasley’s girlfriend at Hogwarts?

a. Penelope Clearwater

b. Bellatrix Lestrange

c. Padma Patil

d. Millicent Bulstrode

6. Which one of these is not a word for a spell?

a. Alohomora

b. Waddiwasi

c. Oddsbodikins

d. Mobilicorpus

7. What is Harry Potter’s astrological sign?

a. Gemini

b. Libra

c. Sagittarius

d. Leo

8. How many people have ever survived Avada Kedavra?

a. 10

b. 0

c. 1

d. 6

9. What was Fleur Delacour’s sister’s name?

a. Monique

b. Gabrielle

c. Suzanne

d. Chantal

10. How long has Professor McGonagall been teaching at Hogwarts?

a. Forever

b. 15 years

c. 39 years

d. 27 years

ANSWERS: 1-d, 2-b, 3-d, 4-b, 5-a, 6-c, 7-d, 8-c, 9-b, 10-c

The Spokesman-Review Newspaper

Local journalism is essential.

Give directly to The Spokesman-Review's Northwest Passages community forums series -- which helps to offset the costs of several reporter and editor positions at the newspaper -- by using the easy options below. Gifts processed in this system are not tax deductible, but are predominately used to help meet the local financial requirements needed to receive national matching-grant funds.

Active Person

Subscribe now to get breaking news alerts in your email inbox

Get breaking news delivered to your inbox as it happens.